Cartierul Aviației este un mic cartier situat în nord-estul
sectorului 1 al
Bucureștiului construit după
1980, format din blocuri cu 3 și 4 etaje. Înainte de 1980, în această zonă existau numai case, care au fost dărâmate pentru a face loc blocurilor.
Nicolae Ceaușescu dorea ca în acest cartier să locuiască personal din cadrul armatei, poliției și aviației.
Instituții de interes public și spații de birouri
- Școala Generală Nr. 12 - Strada Borșa
- Piața Aurel Vlaicu - situată în vecinătatea școlii. Această piață a fost inaugurată pe 9 aprilie 2004, de primarul Vasile Gherasim. Aceasta are o suprafață totală de 320 mp. Valoarea totală a investiției se ridică la peste 4 miliarde lei vechi. Piața dispune de parcare auto și de un loc de joacă pentru copii. În incinta pieței se mai gasește și o casierie a Direcției de Impozite și Taxe Locale a sectorului 1, unde locuitorii acestui cartier să poată plăti impozitele.
- Oficiul Poștal Nr. 52
- Oracle Tower - (fost Floreasca Tower) este o cladire de birouri (clasa A) tip turn de 13 etaje cu o suprafață totală de 7.600 mp și a fost inaugurată în decembrie 2005. În această cladire turn își are sediul filiala românească a companiei Oracle, unul dintre cei mai importanți furnizori de software din lume. Compania a închiriat aproximativ 7.000 mp (de la etajul 2 la 13)
- AVAS (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului)
- Muzeul Aviației
- Ambasada Republicii Populare Chineze
Descriere
Cartierul Aviației este un cartier îngrijit ce seamănă foarte mult cu
Drumul Taberei. În anumite porțiuni ai impresia ca ești în alt oraș, asta datorită faptului ca lipsesc blocurile cu 10 etaje. Blocurile de aici sunt mici, au 4 ori 3 etaje ce se întind pe suprafețe relativ mici. În nord se afla cartierul
Baneasa. Principalele străzi importante din acest cartier sunt: Nicolae Caranfil, Soseaua Pipera si strada Cpt. Av. Alexandru Șerbanescu. Prin aceasta zonă circulă mijloace de transport in comun. Dacă se merge de-a lungul șoselei Nicolae Caranfil, se poate remarca cu ușurință din depărtare Pasajul Baneasa. Până la pasaj, apar destule străzi care au rolul de a te duce spre blocurile care înconjoară zona. Ajungand la pasaj, se poate observa liniile de cale ferată, precum si marginea Bucureștiului cu câmpia Vlăsiei.Spre pasajul Băneasa, strada Nicolae Caramfil se intersecteaza cu strada Cpt. Av. Alexandru Șerbănescu. Între cele două străzi, mai aproape de intersecție, se află o cladire neterminată si abandonata, dar de o înalțime remarcabila. De la strada Cpt.Av. Alexandru Șerbănescu se întinde linia tramvaiului 5 care trece prin pasajul Baneasa. Mergand pe strada Siriului se poate observa contacte cu alte străzi si trecând de zona cu blocuri, apar case care lasă impresia ca ai părăsit Bucureștiul, deoarece predomina stilul rural. Mergand pana la capat se ajunge pe strada Avionul, care intră in contact cu câmpia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu